top of page

Yoga for gravide

Gjør noe godt for deg selv og barnet mens du venter...

KURSINNHOLD:
Yoga er mer enn å strekke og bøye kroppen. Et grunnleggende prinsipp i yoga er samspillet mellom kropp, pust og bevissthet. Yoga gjør kroppen både myk og sterk. Dette kurset inneholder en blanding av både fysiske og mentale teknikker: fysiske yogaøvelser, bekkenbunnsøvelser, pusteøvelser og avspenning.

  • De fysiske øvelsene løser på en varsom måte opp for unødvendige spenninger og velvære er noe av det første man merker som en virkning av yoga.

  • Bekkenbunnsøvelsene har en psykisk avspennende virkning samtidig som de gjør det lettere for deg å kjenne spennings-tilstanden i bekkenbunnen. Denne følsomheten vil hjelpe deg under fødselen.

  • Pusten har en direkte virkning på vår mentale tilstand. De spesielle pusteøvelsene i yoga gir ro, energi og konsentrasjon — og du vil lære å bruke pusten riktig i fødselens forskjellige faser.

  • Avspenning er viktig og godt både for deg og barnet. Du får dyp hvile, overskudd, økt kroppsbevissthet og kontakt med barnet. Under fødselen vil du få glede av evnen til på kort tid å kunne slappe fullstendig av. Det henter frem nye krefter og du blir mer tilstede under fødselen.

Vi jobber også med å styrke evnen til å takle smerte. Vi styrker motet og lysten til å føde et barn og evnen til å gi seg hen til fødselsopplevelsen. For deg som er gravid er det viktig å skape ro og rom for opplevelsen av din graviditet og for samværet med ditt ufødte barn.

bottom of page