top of page
Search

Meditasjonen Kirtan Kriya

Meditasjon har blitt praktisert i tusenvis av år og har vist seg å ha utallige fordeler for både mental og fysisk helse. Kirtan Kriya er en meditasjonsteknikk som har blitt praktisert i Kundalini yoga-tradisjonen i århundrer. Den innebærer gjentakelse av en serie med lyder, håndbevegelser og visualiseringsteknikker for å hjelpe sinnet til å finne ro og fokus. I denne bloggposten vil vi utforske grunnleggende om Kirtan Kriya og dens potensielle fordeler.

Kirtan Kriya er en form for mantra-meditasjon, som innebærer gjentakelse av en rekke lyder "SA TA NA MA". I denne spesielle teknikken er mantraet "SA TA NA MA", som betyr "Uendelighet, Liv, Død, Gjenfødelse." Gjentakelsen av dette mantraet kombineres med en spesifikk håndbevegelse og visualiseringsteknikk for å hjelpe til med å fokusere sinnet og oppnå en tilstand av ro.

For å begynne med Kirtan Kriya, finn en komfortabel sittestilling med ryggen rett og øynene lukket. Ta noen dype pust for å slappe av kroppen og klargjøre sinnet. Begynn å gjenta mantraet "Sa Ta Na Ma" i et rytmisk mønster, og bruk tommelen til å berøre hver av fingertuppene i tur og orden. Mens du berører hver finger, visualiser lyden og dens betydning som strømmer gjennom deg.


SA tommelfinger mot pekefinger

TA tommelfinger mot langemann

NA tommelinger mot ringfinger

MA tommelfinger mot lillefinger


Håndbevegelsene som brukes i Kirtan Kriya, antas å aktivere spesifikke områder i hjernen og hjelpe til med å synkronisere venstre og høyre hjernehalvdel. Dette kan forbedre kognitiv funksjon og redusere stress og angst. Gjentakelsen av mantraet hjelper til med å fokusere sinnet og redusere mental babling, og tillater en dypere følelse av ro og avslapning.


Studier har vist at å praktisere Kirtan Kriya jevnlig kan ha utallige fordeler for både mental og fysisk helse. En studie fant at å praktisere Kirtan Kriya i bare 12 minutter om dagen i åtte uker forbedret kognitiv funksjon, reduserte symptomer på depresjon og økte aktiviteten til telomerase, som er knyttet til cellealdring. En annen studie fant at Kirtan Kriya forbedret søvnkvaliteten og reduserte symptomer på søvnløshet.


Bruk gjerne denne videoen til å hjelpe deg med mantraet via en sang:


Du kan også lytte til denne podcasten som deler mye bra informasjon om meditasjonen.3,118 views0 comments

Recent Posts

See All

MediYoga

Comments


bottom of page