top of page
Search

Klassisk Svensk massasjeterapi

Klassisk svensk massasjeterapi, også kjent som svensk massasje, er en type massasje som har blitt praktisert i Sverige siden det 19. århundre. Denne massasjen er en av de mest populære og effektive massasjeterapiene som brukes i dag, og den er kjent for å hjelpe med å lindre muskel- og leddsmerter, øke blodsirkulasjonen og redusere stressnivået.

Historie:

Klassisk svensk massasjeterapi ble utviklet av Per Henrik Ling, som var en svensk fysiolog og gymnastikklærer. Ling ønsket å utvikle en type massasje som ville hjelpe med å forbedre blodsirkulasjonen, redusere muskelspenninger og øke bevegeligheten.

Ling utviklet en rekke teknikker som inkluderte knaing, glidning og trykking av musklene. Disse teknikkene ble senere utviklet videre av andre massasjeterapeuter, og er i dag en integrert del av klassisk svensk massasjeterapi.

Teknikker:

Klassisk svensk massasjeterapi innebærer en rekke teknikker som er designet for å lindre muskelsmerter, forbedre bevegelighet og øke blodsirkulasjonen. Disse teknikkene inkluderer:


  • Knaing: Knaing brukes til å manipulere musklene ved å trykke, kna og rulle dem mellom hendene. Dette kan hjelpe med å lindre muskelspenninger og øke blodsirkulasjonen.

  • Glidning: Glidning brukes til å løsne opp muskler og øke blodsirkulasjonen. Dette gjøres ved å stryke musklene med lange, jevne bevegelser.

  • Trykking: Trykking brukes til å påføre trykk på bestemte områder av kroppen for å lindre muskelspenninger og øke blodsirkulasjonen.

  • Vibrasjon: Vibrasjon brukes til å stimulere musklene ved å riste eller vibrere dem med hendene.Fordeler:

Klassisk svensk massasjeterapi har mange fordeler, inkludert:

  • Linder muskelsmerter: Massasjen kan hjelpe med å løsne opp muskler som er stramme eller ømme.

  • Øker blodsirkulasjonen: Massasjen kan hjelpe med å øke blodsirkulasjonen, som igjen kan bidra til å lindre smerter og øke helbredelsesevnen.

  • Reduserer stress: Massasjen kan bidra til å redusere stressnivået ved å senke blodtrykket og redusere hjertefrekvensen.

  • Forbedrer bevegelighet: Massasjen kan hjelpe med å forbedre bevegeligheten og øke fleksibiliteten ved å løsne opp muskler og ledd.

Konklusjon:

Klassisk svensk massasjeterapi er en svært effektiv og populær massasje teknikk som kan hjelpe med å lindre muskelsmerter, øke blodsirkulasjonen og redusere stressnivået. Hvis du sliter med muskelsmerter eller trenger hjelp til å øke blodsirkulasjonen og redusere stressnivået i kroppen din er det bare å ta kontakt på e-post frode@prana.no eller sms til +47 45 95 04 50

100 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page